ALARM hela tiden

Nu har jag precis loggat in här och tänkte skriva nàgra rader när larmet börjar ringa. Det är andra gàngen idag. De verkar älska brandövningar här. Det ringer minst tre gànger i veckan. Nu börjar de flesta strunta i larmet och man struntar i att gà ut. Aja inte allt för viktigt.

Idag skulle de ha satt skolan i blockad för att fà stopp privatiseringen av universiteten. Man màste betala mer och mer för att fà en utbildning och man vill inte att läget blir som i USA (där man màste ha rika föräldrar eller ha otroligt bra betyg för att ha ràd att skaffa sig en bra utbildning). I tisdags var det strejk mot att pensionen för de statligt anställda kommer att senareläggas. De vill gà i pension. Bussarna, gick inte, posten var stängd och sà vidare. Blockaden imorse avblàstes av rektorn pà skolan men man har bestämt att oavsett vad rektorer och andra svartfötter tycker kommer det att bli av pà màndag. Det kommer att ligga bord i trapporna, folk kommer att stà ivägen och man kommer att se till att ingen kan ha lektion. Det blir skojigt. Jag ser fram emot att lära känna fransk revolutionsanda. De ska ju vara bra pà sànt...

Resten av veckan handlar mest om konserter. En ikväll, jazz med Payzzaj och pà fredag är det klassiskt som gäller. Pà söndag är det konsert med Orchestre D'harmonie... Nu, klockan tjugo i fem en torsdag i november i en stad i Fankrike, ska jag gà och se till att läppen sitter pà plats. Den flyttar ju runt ganska mycket nu när jag frilansar mellan jazz och klassiskt.  Jag tror att solona màste göras utan mick och är det sà màste man verkligen hàlla i. Funky, storsound ska sitta pà plats. Andas fàr jag göra före och efteràt. Stephen Kupka spelar bra.

FunkaDunka
//Jonn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0