Halloj!

Flyg inte med Olympic Airways! De är alltid försenade och om piloten känner för att ta en kaffe med flygvärdinnorna fàr resenärerna snällt vänta pà att flighten blir av. Fruktansvärt flummiga. Flygbolag ska inte vara flummiga... Flygbolag ska bara ta emot min väska flyga mig dit jag vill och där ge tillbaka mitt bagage. Ingen organisation alls har de. Flyg inte med Olympic Airways!

De flesta greker driver en liten restaurang, ett hotell eller annan valfri turistanläggning. Det är i det närmaste en bonus pà resan att grekerna är sà flummiga. De allra flesta chefer har ingen som helst managementutbildning. Standard är att de ärvt en bit mark pà en bra plats, det kom turister och de började sälja saker. Vanligtvis, när man stàr pà ett café och man vill beställa en dricka, nickar de lite fint medans de avslutar diskussionen med arbetskamraten som inte heller gör nàgot. Det stàr tomma glas pà ett bord sedan en timme... Men vad gör det för det finns ju massvis av andra platser som turisterna kan sätta sig vid. När man kör: För det första kör de som galningar. Ingen som helst hut har de utan bara tutar och kör i varenda vänstersväng i bergen där det bara finns plats för en bil i taget. Störst först. Vidare kör de väldigt fort. De kan sitta flera timmar pà samma café och göra just precis ingenting men sà fort de sätter sig i en bil Är det som om de helt ändrade karaktär. Minst femtio procent fortare än hastighetsbegränsningarna bör man köra... MEN om man pà vägen ràkar möta nàgon som man känner hör det till god sed att stanna upp en och prata en stund medan bilarna bakom de bàda gàr lös pà tutan. Köerna blir längre och längre tills nàgon av de tvà diskuterande plötsligt minns att han har ett möte och susar iväg i galen maxhastighet. En grek kommer alltid försent och det är inget som gör nàgot, för alla är ju försenade.. En grek som kommer i tid är ingen Grek.

Jag har som jag nämnt i ett annat inlägg lärt mig att organisera här i Frankrike. I Grekland kommer turisterna, de betalar och àker sedan hem och det finns därför ingen anledning att stressa upp sig över en liten turist som ràkat bli sur över att ölen tog tio minuter istället för en att hälla upp. Det kommer ju nya turister nästa vecka och dessutom, pà semester bör man ju rimligtvis inte ha bràttom nàgonstans...

En liten förenkling av vad jag pysslat med i Grekland kom där. Flummat runt har jag gjort :D

Puss
//Johny-G

Grekland

Jag är väldigt imponerad av min mamma. Aldrig hade jag trott att hon hon skulle gå upp på det berget som jag pekade på när vi var ute och gick på ön. När vi närmade oss toppen såg vi en liten, liten radiomast driven av bensin och skyddad av ett högt stängsel med taggtråd. Blåste som tusan gjorde det men en aning högre upp alldeles vi toppen fanns det en klippa som man kunde äta vid utan att pålägget flög ner mot havet. Vi en annan dag och tittade på hus och mitt förslag var att vi skulle sola vi stranden. Hon är lurig, min mamma. I tron att hon skulle visa mig ett annat bättre ställe går vi vidare och hamnar vid en vild strand med höga klippor och det var uppenbart att hon hade inte tagit mig dit för att sola...

Ett antal städer med strand har upplevts. Man skulle kunna kalla det världens latataste Äventyr som vi gjorde, alla tre tillsammans.  Vi satte oss i bilen och rörde oss därefter inte en fena. Vi har sett bergen, stranden och små halvdöda byar. Allting från safarijeepen som jag antar att mina föräldrar köpt bara för att den inte kan stoppas bara för att vägen tar slut. Väldigt bra kör Kent när det är offroad men det stora problemet ligger i att han kör som om han vore offroad även när man befinner sig på vägen. Ligger man i yttersväng, varför då slösa på svängradien och ta ut svängen i sin egen fil när man kan ta innerkurvan? "Tuta och kör, störst går först" Som en riktig vilde kör han... Han har lovat att ska ändra körtil när han åker till Sverige och hälsar på och säger själv att jag inte bör ta efter vad han gör härnere.


"Hej sitter du och äter här alldeles själv?"
Ja, slå dig ned.

Den korrekta frågan skulle vara:
"Hej sitter du och äter här alldeles ensam?"
I det första fallet betyder frågan snarare något i stil med "äter du alldeles själv? Så duktigt! Det är ingen som matar dig?" 

Ha de gott
//Johny-G


Resande Fotter

Jag har pasklov och drog darfor till Grekland. Jag ar har nu for att presentera mig pa barer att spela pa under sommarlovet. Det gar relativt bra, da jag lyckats fa en hel del folk att gilla vad jag gor. Det kanns riktigt gott att allt for tillfallet flyter pa harnere da jag lange i Frankrike haft sa fruktansvart svara noter att man kan fa spunk. Det var svart och det kandes som vad jag gav i ovning var mycket mer an vad jag fick tillbaka. Nu kanns det som jag far tillbaka en stor tjanst som nagon var skyldig mig. Antligen kommer nagon och betalar.

For ovrigt ar det valdigt varmt har. Det ar sa varmt att jag beslutat att sova pa taket. Jag ligger under valdigt hog vinstock pa en luftsang och det ar kung. Jag bor i ett turistparadis och jag kqnner mig som en prins

Jag har varit ute och gatt nagra till for att bekanta mig med omgivningen och jag ar numera ett rodansikte. Det kanns ocksa gott. Jag har bestigit ett idag berg, vilket var trevligt och jag har sett USAs radiomaster langs kusten, vilket inte kanns lika gott.

Den forsta dagen jag kom hit lag det en stor stridsbat i viken dar vi bor. Det ar Bush som bestamt att Kreta ska bli deras stadiga bas utifall det blir nagra oroligheter i mellanostern. Idag har det flygit amerikanska stridsplan over olivlundarna och berget som vi besteg var till halften erovrat av amerikanska militarer som ovar och haller utkik. Fullstndigt galen placering av deras flotta ar det. Skulle bli krig nu, om nagot land skulle anfalla flottan skulle alla mojliga folk, fran hela varlden bli inblandade i konflikten... Den kretianska befolkningen samt diverse turister har inte med deras krig att gora

Japp, det var allt
//Johny-G

En fundering...

Goooooooooodag ^^

Jag har en hàltimme och jag har beslutat mig för att skriva ett inlägg. Jag ràkar befinna mig vid en dator och väntar pà att en sak som kommer att ta minst tvà àr pà sig att ladda upp pà usb-minnet blir färdig

Idag tänkte jag börja med vad jag gjort de senaste dagarna... Jag har förberett den stora resan som inte leder till Rom och sà har jag varit i skolan. Jag har ocksà haft ett allvarligt snack med en brud inne pà "Vie scholaire" angàende det faktum att jag inte var i skolan i màndags utan krànglade med en dator. Hon lugnade ner sig ganska snart när jag faktiskt hade en anledning till frànvaron. Hon sa: Nästa gàng kan du väl ringa och berätta att du kommer sà vi slipper hàlla middagen varm àt dig."

Samma kväll, tisdag fràgar folket, alltsà nàgra andra kontrollanter vad jag gjort dagen före. "Var du sjuk?" Jag tänkte 'du vet att jag inte varit sjuk dà nàgon säkert berättat att jag jag inte sjuk.' Jag sa, "Nej jag var inte sjuk..." Jag berättar att jag ska fortsätta med datorkrànglet under fÖljande morgon och dÄrför kommer att vara frànvarande under frukosten varvid hela högen förvànansvärt nog skiner upp som solar. Jag ringer sedan skolan sà och berättar att jag inte kommer förrän vid tolv. "Ja, okej. Vad bra^^"

Det är väldans intressant att jag genom att säga att jag skulle vara frànvarande lyckades fà dessa gamla stofiler att bli glada och leende för vanligtvis är det enda som de vill att allting gàr i sitt gjutna lilla spàr med plugg och bestämda mattider. Min egna lilla teori ligger i att det är sà vana vid att höra smà elever ljuga sà fruktansvärt genomskinliga lögner om alla sjukdomar de haft när de egentligen làg hemma i soffan och käkade chips och pillade sig i naveln att de blev glada och lykliga när SANNINGEN KOM FRAM.

Hmm.. Nu har ni fàtt grunden. Att säga sanningen när det handlar om smà saker brukar löna sig. Däremot har jag funderat pà om vita lögner borde förbjudas eller inte. Vad jag kommit fram till är att även smà vita lögner kan fà stora konkeskvenser. Ta detta dumma exemplet pà en liten vit lögn:

"Tycker du denna blus som jag köpt är snygg pà mig?
Ja, den är jättefin (vit lögn, den är skitful men, men...)"
Följande dag pà den stora arbetsintervjun bär den stackars flickan den fula blusen och fàr inte jobbet. Kanske för att hon bar en sà ful blus. Hon gick miste om sin livs chans.

Ett annat exempel:
"Vill du träffa mig pà lördag?" "Öh (vad fan ska jag säga jag har ju inte lust jag orkar verkligen inte längre med denna människan. Sà jävla dryg men hon menar ju trots allt väl även när hon är dryg) öh, har inte tid. Öh ska pà morfars öh femtioàrsdag.. Jag menar sextioàrsdag.. Öh, en annan gàng..."

Denna stackars människan kommer ju att fortsätta att fràga och lägga ner energi pà att försöka hitta en tid som passar de bàda... Hon har säkert nàgot bättre för sig än att spilla sin tid pà nàn som inte vill träffa henne.


Hmm... Ja, det var allt för idag.. Lektionen börjar snart och jag ska skolka igen :) Jag har inte längre nàgon bra sann anledning sà jag undrar vad jag säga sedan när de fràgar... (Det är ju nàgot att fundera över... De kommer ju inte att bli glada om jag skulle berätta sanningen)

Dagens reflektion:
Vill man alltid höra och ska man alltid berätta sanningen?

Vandra väl i dina skor
//Johny-G

Tjabarababooo

Tjo mannen! Äre bra?
Det är okej. Och du?

Detta "okej" kan betyda att det verkligen är okej. Livet flyter pà utan nàgra större toppar eller dalar. Det kan ocksà betyda att livet suger men att han inte orkar berätta vad det är som inte gàr som det borde. I ett tredje fall kan det betyda att livet gàr hur bra som helst men att han inte känner för att skryta om alla bravader han lyckats med.

Hur är det i Sverige, just nu?
Jag har förstàtt pà en del bloggar som jag läst att det snöar, dimmar och bara är allmänt skitväder mest hela tiden. Ett par stycken är sjuka. Samtliga bloggare har mycket, läs för mycket läxor, prov, uppsatser och annat slitgöra att göra. Det làter som att livet utspelas pà värsta slagfältet, för tillfället. Är det krig i Sverige? Om det är det eller inte: Jag hejar pà ditt lag. Keep it up ^^

Ja och föresten... Här i Frankrike är det helt okej

Vi hörs!
//Johny-G

Adolf Sax

Pour commencer je voudrais dire merci à mon seul lecteur français qui arrive à comprendre de plus en plus le suédois. Je dis merci parce que pour moi chaque lecteur de mon blog est une personne qui marche à côté de moi en cherchant la verité de la vie.

Jag vill ocksà tacka mina svenska läsare för att ni finns och är allmänt goa.
puss.


En läsarfràga: Vad är ett konservatorium?
Det är stället, platsen där Johny-G lär sig hur man spelar saxofon. Ett konservatorium är den svenska motsvarigheten till en Kulturskola. De allra flesta konsevartoium spelar enbart klassisk musik och namnet konservatorium kommer fràn verbet konservera, precis som konservburk.




För övrigt har jag en fràga. Jag har en retorisk fràga som jag själv tänker besvara.

Adolf Sax
Vem ÄR denne mannen? Han är visserligen officiellt sett död men dà jag träffat honom... Jag menar drömt, eller snarare drömt att jag drömt att jag träffat Adolf Sax sà konstaterar jag att han fortfarande finns. Han lever i varje ton som spelar en saxofonist. Vet det alla saxofonister; att varje gàng ni spelar en ton med en saxofon sà finns Adolf Sax inuti den tonen. Med andra ord finns Adolf Sax endast när nàgon spelar saxofon. Detta betyder alltsà att ju mer vi spelar dessto mer finns han och om vi vänder pà resonemanget sà skulle alltsà Adolf Sax försvinna om vi slutade spela saxofon.

Adolf Sax är alltsà väldigt tacksam för att det finns folk som spelar saxofon.

Sedan vi sàgs sist har jag lirat ett antal konserter
Konserten i lördags med BidBandet blev en succé. Vi äger väldigt hàrt och publiken ute i en liten by pà vischan förstod pà en gàng att vi är band med krut i. Applàderna rasade. Eric spelade ett förjävla solo pà det andra extranumret. Vi var inbjudna av en lokal orkester och jag inte har en blekaste aning om hur de lyckats fà ihop tillräckligt som kan spela instrument. Byn var sà liten att jag undrar hur de ens lyckades fà ihop till publik efter att de hittat folk att spela i orkestern.

Igàr, söndag, under dagen, när solen fortfarande lös pà hustaken, hade jag en konsert. Saxofonensembeln som numera har blivit relativt Funkig svängde tokig inne pà "La baie des Singes". Detta är ju som jag tidigare nämt en fisig, klassisk hög folk som helt plötsligt bestämt sig för att lira Funk. Vi var väl ungefär 50 musikanter av olika àldrar. Allt fràn smà knattar som knappt var större än altsaxen till gamla gubbar pà runt sextio bast. ALLA VILL LÄRA SIG SPELA SAXOFON!!!!!!!!!!!! Sen hade var och en med sig ungefär tre-fyra familjemedlemar. Salen var full, jättefull var den. Och, jag som en relativt objektiv musikkunnare kan berätta för er att kvalitén pà konserten var hög. Det närmaste jag kan komma till jämförelse inom samma genre pà konsert är Stora Julblàset som kulturskolan Gävle arrangerar varje àr. Det var bättre, flera guldplattor bättre. Det var bra. Om nàgon som inte kännt en enda kotte i orkestern skulle ha kommit förbi och lyssnat pà oss skulle denne nàgon ha blivit väldigt nöjd. Sà bra var det.

I söndags kväll blev det i det stora hela en repetion pà konserten i fredags. Vi lirade tre làtar och tittade pà sedan pà nàgra kortfilmer som kompositörens polare gjort. De stora skillnaderna var att i fredags var tvà skolpolers, musikanter där och lyssnade pà mig och att konserten igàr, söndag sög sönder fullständigt för min del... :D Vilken tur att de inte var där... Det var inte ens nàgra pinsamma missar som jag kan berätta om och skratta àt. Det bara sög sönder, fullständigt. Tyvärr dàrà...

Hmm.. Vem är det som brukar snacka stora ord?
Svar:
Jo, det är jag!

Om katten själv fàr välja...
*Helgen sög sönder fullständigt. Konserten igàr kväll gick skit

*Jag har lirat fem konserter i helgen.

*Fyra konserter som jag lirat i helgen var kungligt genomförda med bàde finess och energi. Den sista, den femte konserten innebär att alla numera vet att Johny-G kommer att vara väldigt upptagen med att lira den sista veckan inför lovet... typ

Ha dé gott allihopa
//Johny-G

Hej

Jag har läst igenom mina inlägg och insett hur fà av dem som egentligen handlar om vad jag gör här i Frankrike... Nog för att jag finner det väldigt intressant vad jag skriver om men det är ju faktisk for att skriva om vad jag gör som jag skapat denna bloggen... Going back on track now:

Màndag:
Rep med orkestern och saxofonensembeln, samtidigt. Jag valde att öva med orkestern dà dessa noter är ungefär flera hundra gànger svàrare.

Tisdag blir en relativt vanlig dag. Kör en lektion pà konservatoriumet och kommer närmare att finna sanningen om livet

Onsdag: ännu ett rep med orkestern. Vi repeterar nàgra noter för andra gàngen inför konserten ikväll, fredag. Kompositören själv dirigerar orkestern. Jag upplever att jag spelar tvà ton bättre och funderar pà om det beror pà att vi tiilfälligt bytt dirigent. Efter tvà fjärdedelar byter vi tillbaka till den ordinarie dirigenten Monsieur Abel Thomas som faktiskt kan dirigera. Det hela blir plötsligt mycket lättare dà han ger väldigt mycket tydligare tecken. Jag spelar ännu bättre... :)
Det är verkligen inte dumt att lektionen franska för invandrare blivit invaderad av galna kanadensare. Det är väldigt trevligt

Torsdag: Konsert med den numera relativt jazziga saxofonensembeln.

Fredag... Ikväll, Ikväll, ikväll... Hoppas att Adolf Saxs ande hjälper mig

//Johny-G

Undrar...?

Varifràn kommer alla problem som vi har i västvärlden? Det finns ju liksom sà otroligt lite att gnälla om. Ja, eller snarare är det ju sà att skapar en hel massa problem för sig själv och andra... Nàn hippie sa typ nàn gàng
"Jag tror att det skulle vara jävligt nyttigt för alla dessa människor att bara sätta sig ner pà en kudde, älska med varandra och röka mariujana en dag i veckan. Vi har ju ràd att ta det lugnt och bara vara med varandra. Att i fred och lugn andas in och ut. Sà jag förstàr inte varför alla lägger ner sà fruktansvärt mycket energi pà att göra livet surt för varandra"



Det ligger väldigt mycket vishet i de orden. Film tvà kommer här



De verkar väldigt optimistiska. Det sätter ju sig inte och gràter fôr att de fàtt en finne pà näsan, liksom. De verkar köra rätt hàrt, rakt framàt...

Dagens slogan gör ett besök även fast det är pàsklov:
Var glad och...

...Följ den här länken:
http://www.youtube.com/watch?v=_J4npb4NwjI

Ha dé
//Johny-G

RSS 2.0