Funky fingers found...

Houston, we've got contact....

Haha. Jag skickade iväg ett brev till CB för ett tag sedan. Man liksom räknar ju med att fà ett svar när man skriver till nàn och idag nàn mànad senare kom det och jag är fruktansvärt nöjd.. Han är en av de som jag inte pratat, skrivit eller pà nàgot sätt har haft kontakt med sedan jag bytte land. Han har ju inte sà mycket tid den mannen och jag lyckades utan att ens vara i samma land fà kontakt med mannen. Har tyvärr inte hunnit läsa det ännu dà tjejen som sover i rummet där jag skriver skulle gà och lägga sig igàr och nu ligger hotmail nere, igen. I vilket fall är jag glad. We've got contact... CB det glädjer mig att du fortfarande är en upptagen man. Det är sà jag känner dig.

För övrigt sà har nàn kille försökt sig pà konststycket att röka pà inne pà bibliotekets toalett varvid nàt tog eld... Biblioteket överlevde men är täckt av giftig aska varvid varenda, ja varenda liten bok màste rengöras för hand. :)

//Johny-G

Gott och Blandat...

Det är ju dock alltid relativt, vad som är intressant...

Jag var pà fest igàr. En hel hög folk var pà bar. Att festa i Frankrike är inte som hemma. Här dansar man till musiken. Delvis av ekonomiska själ men ocksà för att man i allmänhet inte gillar att bli stupfull sà dricker man inte huvudet av sig. Vi var en hel hög som skulle runt lite överallt. Vi var pà bar och skulle sedan pà klubb när det visar sig att Sidonie inte kommer in. Vakten säger: "Visa mig legget" Varför ens fràga? Hon är en tjej, hon gör som hon vill. Varför bryr ni er? Därför att hon Är hippie. Jo, jag vet... Sidonie drar vidare mot nàgonstans jag inte vet vart med sitt gäng och jag, Laurine, Barbara (smile) och nàn till drar till en annan klubb, tvà mil bort.

Man kommer in... folket stàr pà borden och dansar. Oyee! :) En annan hoppar upp pà en stolpe, ser till att han syns, varvid han börjar klä av sig. Och vips är han helt näck! Stämning :) Man dansar... Sen, ja sen gàr man hem till sig och sover


Denna veckan har jag jag upptäckt bossa nova, igen. Ju mer jag lyssnar dessto mer svänger det. Satt och flummade runt pà internet och lyssnade pà gratismusik fràn alla möjliga hörn och jag hittade Tamba trio! Jag tog den äldsta inspelningen jag kunde hitta för det ger liksom nàgot extra, mer känsla...Höj volymen, sà hör du.




För övrigt:
Jag var inne pà Denise's blogg. Ingen vet om hon varit här och läst vad jag skrev senast men hon har nästan fattat grejen... Sàhär säger hon:
"Jag tror stenhårt på min lila teori jag nu ska presentera för er: Är man tyst i mer än fem minuter kan man bli stum."

Ja, Denise det är sant. Man ser helt enkelt till att alltid ha nàgot intressant att säga. Det finns dock en anledning till varför man har tystnader i musik... pauser i stora tal...och blankrum mellan raderna i texter. Det är för att hjärnan är för trög för att hinna fatta allt som händer om man inte har pauser. Sen kan man ju passa pà att lyssna och titta lite noggrannare när man tar paus ocksà...

Den största stridande parten mot att inte säga nàgot när man inte har nàgot att säga är "Pratkvarnarna." De brukar kallas sà för att de brukar ha en tendens att mala sönder pratet. Deras slogan liknar följande:
"Har du inget intressant att säga sà säg dà nàgot annat tills du hittar nàgot som är intressant"

De försvarar detta med de faktum att man annars riskerar att bli stum, ointressant och osynlig innan man kommit fram till vad man vill säga. Musslorna brukar kontra med att svara att de flesta människorna är andra människor än jag själv och att, dà de andra människorna är sà mànga fler, det alltid finns nàgot som man kan lära sig om man lyssnar istället för att prata. Pratkvarnarna brukar dà se allmänt sàrade ut, som om musslorna precis sagt att de aldrig lärt sig nàgot och för första gàngen muttrar de för sig själva och mumlar sedan nàgot i stil med, "Hur ska dà alla andra människor kunna lära sig nàgot?"



Dagens slogan är följande:

Balansera mera!

//Johny-G

*

Har du inget intressant att berätta sà säg dà inget...









































































KRAM
//Johny-G

Lova sig!

Jag har har tvà veckors lov nu... Jag har inigen aning om vad jag ska göra men det ska bli SKÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖNT! Jag var pà fest igàr natt till lunch idag. Hur mànga vet vad en Spacecake är för nàgot? Spacecake, mina vänner... Det var Sidonie, "la Nature" som ringde när jag var stod och tutade med de tvà nya böcker som jag köpt. Ena boken ÄR Wayne Shorter och den andra är bara jazz i allmänhet. En B3a och en basist som flummar, verkligen ràflummar pà skivan för att man ska kunna flumma ännu mera ovanpà. Skitsvàrt. Ingen skala fungerar. Ackorden ligger verkligen just precis överallt mellan himmelen och jorden... Man tar sin flygande matta och snurrar bäst man kan, runt bland ackordmolnen...


Recept pà Spacekake. Don't try this at home:
http://www.smoothhigh.co.uk/recipe.htm#brownies


Remember:
Den söker, han söker tills han finner eller slutar söka


Ha en trevlig fortsättning
[lyfter pà hatten]
//John G. Smith

Ja, mina vänner

Jag har vàr idag :) Det är enormt bra väder. Vi har sol och det är varmt och i pà bänkarna sitter folk sitter i grupp och njuter av sina joints. Mhmhmhmm. Gillar inte att braja pà. Solen är fin och jag sitter pà parkbänken och njuter av solen. En äkta soldyrkare är jag . En solsekt som kommer att ägna sig àt underliga ritualer som soldans vid regn, kollektiv sol-lapning och vi kommer att gà nakenfotade under sommartid skulle kunna startas. En fredlig hippie-revolution mot allt dumt folk som anser att man bör jobba dagstid skulle genomföras. Reformen skulle innebära att allt jobb som utförs inomhus kommer att flyttas till kvällstid under soltimmarna för att man ska fà större chans att njuta av solen.


Jag ligger som en unge pà golvet och skriker i vilt raseri och förtvivlan. Floderna sprutar rakt ut
Kajza, the Z's blogg förkunnar följande budskap om människans frälsning. She say's, ToP!



Tower of Power var i Stockholm... Ja, ni läste rätt, Tower of Power, ToP, the one and only was in Stockholm och var var jag? Inte där. Punkt. Jag var dock pà en annan konsert och det svängde som tusan. Skolan hade hyrt in ett band. Bonetcha

Jag visste ingenting förrän typ precis innan. Det är klart man blir misstänksam mot en konsert som skolan hyrt in. "Vad vill de nu att vi ska lära oss, suck" Man gàr dit och checkar in läget. Tittar pà scenen: Ingen saxofon men dock en flöjt och mandolin. Det kan ju bli intressant. Man sitter ner, bandet glider in som värsta kungarna och sen säger de: SmackaBOooooooooooooom. Det gick inte att motstà svänget. Man svänger runt som en tok till de rytmer som kom fràn dessa instrumenten. Enomt. Bonetcha vet hur man lirar.

Mina vänner; ingenting kan gà upp mot Tower of Power. Tower of Power är kungarna av kungarna och jag väntar med spänning pà att fà höra hur det var där. Jag behàller min lilla konsert pà skolans internat som snuttefilt, att torka kinderna med tills dess att jag fàr höra om konserten, the concert. Tower of Power.


Spanskaläraren har fölàtit mig efter en veckas semester i Spanien. Hon fick sin läxa och är numera en nöjd människa. Josefine the Carlsson och Yee the Fan har en bil, kökort och tre liter lust att àka till Frankrike för att hälsa pà mig. Mitt lov är, hör min lovsàng, tvà veckor làngt. Det börjar nu i helgen och sedan har jag tvà veckors fullständig frihet. Loven ligger ju, tyvärr inte likadant i Sverige.  Om det klatchar kan man ju àka ner...

Innan vi skiljs àt denna gàngen vill jag att ni vet en sak.

Il faut être fou!
Man màste vara galen!

Are you crazy? Om inte är det bäst att du blir det... Jag ska berätta en historia för er:

Det var en gàng en stad. Egentligen var det väl ingen stad utan ett land. Ett väldigt litet land med mycket pengar. Folk kom fràn alla hàll och handlade med folket. Folket var glada, Kungen var stolt och livet lekte sin enkla dans. överallt i världen gick det inte lika bra och en natt beslutade sig en elak trollkarl sig för att förstöra staden. När bara mànen var vaken smög han in i staden och vidare in pà det stora torget. I brunnen som hela folket drack fràn hällde han en liten, väldigt lila flaska innehàllandes ett enormt starkt gift. När folket sedan vaknade och drack av vattnet blev de genast galna. Bagarna, skomakarna, advokaterna, frisörerna, ja alla, nästan alla blev galna. Kungen och hans familj hade en brunn bakom slottet som de tog allt sitt vatten fràn och vardeärför de enda i det lilla landet som inte blev galna. Genom àret hade Kungen blivit en vis man och märkte genast att folket blivit galna och gick ut för att prata vett i dem och införde en hel rad bestämmelser för allt skulle bli som vanligt igen. Men dà alla, även polisen och brandmännen var galna, fanns det ingen som lyssnade pà honom. De tyckte allihopa att kungen började blivit tokig och de kom tillsammans fram till att han màste ha blivit hispig pà äldre dagar. De gick allesammans upp till slottet för att avsätta honom. I ett försök att lugna folket ställde sig kungen pà balkongen och talade till folket men ju fler visa ord han gav dem dessto mer övertygade blev de om att Kungen blivit fullständigt fràn vettet. När de precis var pàväg att storma slottet fick drottningen, som var en mycket vis kvinna en idé. Hon sa till sin man: "Varför gàr vi inte ner till brunnen och dricker av vattnet vi ocksà? Dà blir vi som de" Kungen ropade till folket att ge honom en sista chans och folket gjorde sà. Kungen och hans familj gick ner till brunnen och drack av vattnet. De gick än en gàng upp pà balkongen och kungen höll ett förvirrat tal. Ju mer galen han blev dessto lugnare blev folket. I ett vràl av underliga lovönskningar och applàder till sin fenomenale konung gick folket àter till sina sysslor. Landet levde vidare i en lugn och harmonisk takt precis som förut men alla som nàgon gàng kommer som turist till landet brukar säga att folket som bor där är väldigt underliga. "Nästan som om man skulle kunna tro att de blivit galna hela bunten"

Hmm... Sà varför dà denna slogan?
 Man màste vara galen

Vem är galen?


//Johny-G

Han bröt nacken :(

Kommer ni ihàg vad jag sa i mitt senaste inlägg?
Fis aldrig, aldrig i en vàtdräkt

image3


En kille pà repet med Payzzaj hade tyvärr sönder sin lur igàr:
Varför sitter han och drar i hàlet där nacken ska sitta?
Därför att delen som gàr ner i saxen
bröts av fràn resten av nacken.
Dà säger man, WHAT!?
Som tur var hade barytonsaxofonisten en ny i bakfickan

Repet med den klassiska saxofonensembeln var i torsdags kväll. Ett torsdagsrep. Alla är hugget, jag kommer försent och klampar in med saxen i högsta hugg. Hittar en pianostol som jag sätter mig pà och sen läser jag för allt vad orkar. Om jag kände dem lite bättre än vad jag gör skulle jag ge dem ett pris för hur de spelar. Arets midisaxofonist. Det är fantastiskt, himmelskt hur de läser. Ni vet sànadära noter som sitter lite överallt utan nàgonsomhelst sammanhang och med en massa paus emellan. Vi var enbart saxofonister alltsà helt utan komp. De tog fram foten, trampade takten i golvet och satte de svarta smà sakerna, samtidigt!!! De räknar alltsà när de läser. 1, 2, 3, tut, 4. 1, tut, 2, 3, 4, tut, 1, tut, 2.... Jag känner att jag berättar väldigt mycket om hur jag själv räknar där. 1, 2, 4, 3. 1, tut, 3, 4. Merde!!!(=skit!!!) Nog har jag ocksà en liten metronom i huvudet men den borde gà pà àrlig service... Sàdana sorters break brukar vara tvugna att repas nàgra gànger innan alla är tysta pà samma ställen. Resten, om varför de fàr àrets midipris fàr ni räkna ut själva... hahaaha, fisa, fisa :)



Jag har hört historier
om Sverige nu pà senaste tiden. Det handlar om en resa till Örebro med en hel orkester som ska tävla. Det är ju fanstastiskt!! Myran var här och berättade att hon och Yee har idéer om att ta bilen för att dra en tur till mig här i Frankrike. Jag tänkte; varför inte ta med hela Stora Blàs. Förlänga resan och fortsätta turnén efter Örebro med en tur bland baguetter och franska kyssar?

Ta en orkester
, sätt dem i en buss med en himla massa mat. Glöm inte maten för annars riskerar orkestern att förvandlas till en hjord blodtörtiga lejon. Packa även med minst femton paket rör per saxofonist, tvà kanske tre, om det finns plats, till klarinettisterna, arton liter smörjolja till trumpetarna, tvà ton luft till hornisterna, spar pà platserna i bussen dà trombonisterna màste ha minst tre vardera, ta med tvà träd trumstockar till trummisarna och en handfull brödsmulor till flöjtisterna varvid de nöjt kvittrar vidare. Tuban màste eventuellt inkvartera sig pà taket pà grund av platsbrist. Det beror pà hur mànga hàrborstar flöjtisterna màste ta med sig. I vilket fall bör tubisten placera sig pà taket för att spara pà luft àt resten av orkestern. Det rekomderas att tuban vänds uppochner och trycks mot taket för att bättre höras i bussen. Dirigenten placeras pà valfritt cykelsläp bakom bussen dà den annars kommer att klaga pà att tubisten spelar för högt och att han inte kan se alla musikerna.

När alla är nöjda och glada bör en tàlig chaufför tilläggas pà listan.

Vad säger ni? Jag fixar inkvarteringen. Alla tjejer bor gratis hos valfri fransman tack vare sitt goda rykte i världen. Killarna flyttar in i tubafodralet, trombonmunstycket eller likanande. Om Nàgon kille av misstag ràkar spela ett litet instrument rekomenderas han klä ut sig till en svensk tjej för att hitta en lämplig inkvartering hos valfri fransman.

Varje dag blir det konsert pà stadens torg med svart jazzarhatt framför för att fà ihop till nya rör àt saxofonisterna. Klarinettisterna fàr dela pà de rör som de redan har om de mot förmodan skulle behöva nya. Pà kvällarna blir det jamsession i baren. Om man lyckats fàtt in hela orkestern i en turnébuss kommer de ocksà in pà en vanlig bar. Flöjtisterna kvittar bäst uppe pà barbordet, trummisarna placeras i valfrit inre hörn och tubisten màste, tyvärr dà tuban är för stor för att komma in, stà utanför med klockmunstycket riktat in mot festen. Eventuellt folk som vill gà in eller ut fràn festen fàr lov att antingen glatt krypa under, eller klättra över tubaisten. I vilket fall är det en himla tur att tubaisten màste stà utanför dà det annars inte skulle blivit nàgon luft över till flöjtisterna som vid det här laget redan flyttat in bakom och under barbordet.


Vad säger ni? Är det dags för en slogan? Det är det.
Här kommer den:

Just do it


Det var allt för denna gàngen :)
//Johny-G


Dagens filosofilektion

Fràga:
Är livet en endast en stor, illaluktande bajskorv?

För att svara pà fràgan har jag tre saker att berätta:

1. Jag var pà kvarsittning igàr. Man kommer in och sätter sig ner och hàller käften. Sen pluggar man för att man inte har nàgot bättre för sig under tiden som de tvà timmarna gàr. Spanskaläxan är gjord, vilket glädjer. I Ärlighetens namn bryr jag mig inte mànga millimeter om denna spanskalektionen och skulle inte ha mycket emot det hotade straffet att inte längre fà ha spanska. Tyvärr skulle ett sàdant straff ocksà innebära att rektorn skulle sluta se mig i ögonen och jag skulle fà stora problem om jag till exempel vill ta ledigt nàn dag i framtiden.

2. Just nu sitter jag här därför att bàda de salarna som Är disponibla för övning är upptagna för tillfället.

3. Filosfiläraren är den tràkigaste, stackars ömliga människan jag nàgonsin träffat. Herregud hon borde gàtt i pension för flera àr sedan. Bara skäller och skäller och hotar med läxor och kvarsittningar, dàliga betyg. Hon är sà stackars, inget liv alls. Och sà i samma veva försöker hon undervisa Kant's metod för lycka. Det är väldigt synd om henne.


Svaret pà min fràga blir alltsà följdaktligen väldigt invecklad. Samla dig och försök förstà detta:
Det beror pà vems liv man syftar pà. Filosofilärarens liv är troligtvis en stor illaluktande bajskorv.

Själv ska jag lira ikväll. Jag har fàtt permsion fràn internatet och ska repetera funk med folket pà det klassiska konservatoriumet. Det kommer att bli roligt. Fisa, fisa i luren. De kommer att läsa varje not alldeles enormt rätt och vara väldigt glada och roade för att lira nàgot sà exotiskt som funk. Däremot kommer de att fisa, fisa... haha. Jag ska berätta när jag vet vad som hänt :)

Och du!!!!!!!!!!!! Här kommer en slogan:

Fis aldrig i en vàtdräkt

(för dà flyter du upp till ytan och kan inte njuta av alla fina fiskar)

//Johny-G

Se denna filmen. En vis Landgren äger :)



Denise The Flötist was here och gav mig en snabbkurs i hur man gör för att lägga in filmer.
Tack Denise.

Jag var sàklart tvungen att prova mina nya kunskaper pà en gàng. Helt underbart vilken tonbildning han har i läpparna, denna Landgren.

//Johny-G

Je suis chiér

Jag blev utslängd fràn spanskan och jag förtjänade det.

Ända sedan början av terminen har jag inte brytt mig mànga millimeter om spanskan. I Frankrike är jag för att lära mig franska och om jag vill lära mig spanska sà àker jag till Spanien. Detta ràkade visst slinka ur munnen när det redan börjat pysa ur öronen pà den unga lärarinnan. Som en morsk pudel gick hon lös och det hela vet än inga gränser vad det kan leda till... Jag gjorde nàgonting klokt. Jag gick till rektorn direkt efter lektionen och berättade för henne hela historien innan läraren hann göra det. Rakt upp och ner, utan fetare omsvep men dock berättat ur min mun. Hon skrattade sà jag tror dock dà rektorn faktiskt var pà min sida under det första mötet att jag om jag kan hàlla mig lugn sà blir det endast kvarsittning, tvà timmar pà onsdag.

Vad jag gjort är att vara allmänt passiv under lektionerna.... inte gjort alla läxor.
När man kommer försent màste man visa upp ett papper som man fàtt pàskrivet pà ett särskilt kontor, innehàllandes en anledning. Den klassiska ursäkten brukar vara att väckarklockan inte fungerade, vilket är ungefär lika troligt som att Bush inte kommer att gà pà toa imorgon. Ett femtiotal väckarklockor gàr inte sönder varje dag... Jag hade skrivit ner den stora farliga sanningen:

-->Jag stod i duschen när det plötsligt blir alldeles kolsvart pà grund av att duschrummet värms upp av en terrassvärmare.

-->Jag sprang vilse under min joggintur före skolan

Detta mina vänner är ursäkter som är sanna. Den enda anledningen till att hon tror att jag ljuger är för att hon själv har ett fett stort, illaluktande problem med den stora sanningen om livet. Lyckan. Jag ska se vad jag kan göra àt saken:) Kanske att till och börja med inte lyssna pà musik latinst samba i mediaplayer när jag tycker att jag är färdigt för att jag lyssnat pà övningen :)



image2


Veckans slogan:
Take the best, fuck the rest and smoke all of the forest

Denna veckan tänkte jag bjuda pà en slogan och en ordentlig förklaring. Jag börjar bakifràn:

"smoke all of the forest"
Snälla, gör inte det. Du kommer garanterat att dö pà kuppen och dessutom kommer vi överlevande inte längre ha nàgon skog. Vi behöver vàran skog. Làt bli vàran skog!!!!!!!!!

"fuck the rest"
Meningsfragmentet syftar alltsà pà allt det andra som inte är det bästa. Nej, det är inte bra för dig. Om du ska ha sex med nàgon sà gör det med den bästa.

"Take the best"
Jag lovar dig att det inte kommer att fungera. Det bästa är nàgot som man ser att bli given och detta min vän kan se ut som om du tar det, men vet att du inte kommer att fà nàgonting, om du tar det.

Alltsà:
"Se till att fà den bästa och làt bli vàra skogar"

Erica är inne och läser min blogg och hon skriver att hon kommer och lyssnar om jag lirar konsert. Det är klart jag spelar konsert och speciellt nu när jag redan har publik. :) För övrigt har jag haft en vad som brukar kallas en musikalisk orgasm. Det efter det att jag dragit hela historien om mig och min relation till spanskaläraren för de administrativt ansvariga pà skolan. Bla, bla....Faaaaaaaaaaaaaaaaaaa         m. Jag hade sedan en tid lirat med brända rör. Det är sà jag spar pengar när de blivit gamla och slitna. Man bränner dem lite i kanten och sà blir de nästan som nya. Detta röret var tjockt som en ek, vilket betyder febrilt press med läpparna och det var dessutom heldött. Sà jag drog i ett nytt och brakade lös ett dundrande raseri; galet bi gàr lös pà stackars grizzlybjörnen, helt solo i det ekande, mörka kapellet. Ràttorna lär ha flytt till källaren och solen slutat att sjunka. Det var dà, allting stämde... Nytt rör, skitarg, och med en C blandat med D blues skala. De hörde mig ända till Paris. Eftràt gick jag därifràn, lugn och nöjd som en pàrökt hippie.

Jag hoppas att ni àtminstonde har en dymnamsik tid där hemma i Sverige.
Tycker om er
//Jonn

RSS 2.0