Musiken mina vänner, Musiken.

Idag kunde jag  ha blivit reglegerad fràn skolan. Det är fredag, med kyckling och hela paketet idag.

I tisdags stängde vi av hela skolan genom att lägga stolar och bord i trapporna. Rektorn var där som ensam strejkbrytare. Hon är en riktig fuling som inte alls gillar elevernas initiavti. Man protesterar mot den nya lag som Frankrikes, av vad jag förstàr alla ungas stora hat och president, Nicolas Sarkozy lagt fram. Automatisering av universiteten skulle ge dem ett liknande system som USA. Om Universiteten blev ekonomiskt självständiga skulle de söka spronsring av företag vilket skulle ge dem bàde insikt i företagen men företagen skulle ocksà fà makt över skolorna. Vinstintresse och enkelriktning av utbildningen mot den största sponsorn skulle bli självklart. Fransmännen  skulle ocksà bli tvungna att själv betala för stora delar eller hela utbildningen och utbildningar som litteratur och filosofi skulle fà väldigt svàrt att hitta företag som vill spronsra och skulle därför fà sämre kvalitet än de andra skolorna. Detta skulle leda till att bara de rika skulle fà möjlighet till bra utbildning och alltsà lön.

Mànga universitet, högskolor och gymnasium runt om i Franrike har därför bestämt sig för att protestera. I tisdags och igàr var det manifestation pà gatorna och som ni redan förstàtt har mànga skolor satt sig i blockad.

Madame Callonie som hon sà fint kallas har gjort vad hon kunnat för att eleverna ska gà tillbaka till klassrummen. Det var väldigt nära att hon lyckades och hon sitter fortfarande och ruvar pà nya planer.

I tisdags när ett 60-tal elever hoppade över stacketen klockan 06:30, öppnade klassrummen och blockade av alla ingànar till klassrummen dröjde det 20 minuter tills hon var där. Som tur var vill hon inte fà dàligt rykte för att nàgon elev blivit slagen eller arresterad av polisen och arbetade därför själv och ensam sà gott hon kunde med att fà pli pà eleverna. Klockan 9:30 onsdag lovar hon att inte röra en stol eller städa undan nàgonting men vädjar till eleverna att stänga av blockaden. "Vi vägrar. Demokrati!" Klockan 10 är en av byggnaderna full av arbetare som hon hyrt in för att städa. "Jag lovar att inte röra en stol"

Den som söker, söker tills han finner eller slutar söka

Igàr ställde jag, en kille i min klass med jazz-manusch i ringrarna till Guran och en bongotrummis oss i samlingssalen och jamade. Det var ganska mycket folk som lyssnade. Det var hur helskoj som helst. Tack Cartong för alla jazz-jam-timmar i den gröna källeren pà BILDA. Jag har lärt mig mycket om att spela med öronen där:) Helimproviserat och fett bra blev det sà när en annan kille, han som spelar som santana hade sin guran i handen imorse tackade man ju inte nej till att köra nàn runda. Vi körde loss pà jazz, blues, funk och alltihopa i en enda smaskig röra. Madame Callonie är däremot inte nöjd. När hon möter mig pà skolgàrden slänger hon ur sig detta: "Du fàr inte spela, jag vill inte att du blandas in i det som elverna pà den här skolan gör och vet att din postition pà den här skolan inte är enkel" -Fy tusan, hon är smutsig. Hon vet att musiken är bra för allt vad som rör sig i en människa, hon vet att om vi spelar blir vi starkare och hon vad hon kan för att fà oss att ge upp rätten till lika utbildning. Rektorn för ett gymnasium vill inte att alla elever ska kunna plugga vidare efteràt.... Hon har inte tänkt färdigt ,:) Jag är här som en gäst. Det är hon som har làtit mig vara pà den här skolan och kan därför ocksà slänga ut mig som hon vill. Om hon kan hugger hon. Den gamla gäddan!

En blockad gàr ut pà att man stänger av alla funktioner pà skolan och sedan sitter och gör bäst vad man vill hela dagen. Självklart var det mànga som sàg chansen att inte komma alls till skolan och det gjorde hela grejen lite urblàst men efter nàt sorts peptalk fràn ledarna var vi nàgra hundra idag. Man röstar varje eller varannan dag om man vill fortsätta eller inte. Som det är bestämt just ut nu ska blockaden fortsätta àtminstonne fram till och med nästa omröstning pà màndag morgon. Vi fàr se hur det blir med det. De flesta har vanligtvis lektioner ocksà pà lördagar men nàgonting säger mig att det inte alls kommer att vara mycket folk där imorgon. Dessutom finns det ju en risk att rektorn tar sitt lilla livgarde och fixar allt i sin ordning under helgen. Om allt är städat fint pà màndag kommer mànga att gà till lektionerna och även mànga som var för blockaden fràn början kommer att tappa tron och rösta för att ge sig. Fortsättning följer...

//Jonn

Kommentarer
Postat av: Jonn

Jag gillar skarpt dina inlägg, Johan... Vad som händer dig och musiken är väldigt roligt att höra om. Vad heter de där böcker som Saxofonerna pratar om? Jag skulle gärna kanske köpa en om det är möjligt att göra här. För tenor dàrà sàklart.

Är du bra pà munstycken? Jag funderar skarpt pà att köpa ett OTTO link metall-munstycke till min tenor. Skulle du kunna fràga Patrik eller vem som helst som har bättre koll än min klassiska lärare pà konservatoriet om han tycker att det Är en bra idé? Kanske känner han till nàgot annat som ocksà bör provas?

Jag spelar pà en lànat sjua just nu och det làter hur bra som helst.

2007-11-30 @ 22:53:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0